Els horts del Pla d'Urgell

5000m2 que aporten aliment sa per a 52 famílies

Vila-horts es troba a 500 metres de la sortida 489 de l’autovia A2 direcció Golmés – Vila-sana. Cal agafar la carretera comarcal asfaltada direcció Vila-Sana, i a peu de carretera ens trobareu just al costat d’un parc solar. Cal accedir pel camí particular paral·lel a la carretera. A l’entrar al recinte trobeu una porta per la qual s’accedeix a un gran passeig amb moreres. Els cotxes poden circular lliurement fins al vostre hort i aparcar-hi just al davant, sota l’ombra dels arbres.

El recinte de Vila-horts disposa d’una zona d’oci, entre arbres, uns sorrals i jocs per als més petits i unes taules amb bancs de fusta per fer petar la xerrada, fer un beure fresquet a les tardes caloroses de l’estiu, berenar i fins i tot quedar-vos a dinar, disposant de barbacoa per fer una bona escalivada i brasa.

A la part central hi ha un punt de servei on tindreu disponible el planter de temporada, malla anti-herba, productes fitosanitaris respectuosos amb el medi ambient, adobs, llavors, etc... a més d’assessorament qualificat. També es disposa serveis de WC amb aigua per rentar-se les mans.

Al passadís central hi ha unes aixetes d’aigua no potable per refrescar el nou planter. També hi ha una zona de recollida de residus orgànics amb els que farem els nostre propi compost.

Els horts de Vila-sana

Nombre, mides i característiques dels horts

El recinte de Vila-Horts té una extensió de 5000 m2, dividida en 52 horts iguals. Cadascun d'ells té 8 metres d’ample per 9 metres de llarg fent un total de 72 m2.

Cada hort disposa de reg per degoteig individual i malla anti-pedra, amb l'opció de posar-hi també malla anti-herba.